Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνές workshop και παράσταση στον Άρατο




Διεθνές πενθήμερο θεατρικό workshop με τίτλο «Faces on stage Faces on camera» και παράσταση την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 20.30, διοργανώθηκε στο Θέατρο Άρατος, στο πλαίσιο του προγράμματος EDUCATHE, του Erasmus+ της Ε.Ε.

Το Εκπαιδευτικό θέατρο (Educational Theater) ως χώρος που θα αυξήσει την ένταξη και την απασχολησιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι μια διεθνής στρατηγική εταιρική σχέση 8 οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. 

Συντονιστής είναι το Upset (Ζάγκρεμπ, Κροατία), σε συνεργασία με το Θέατρο Άρατος από τη Θεσσαλονίκη κι άλλους 6 οργανισμούς και φορείς από την Αθήνα (Ελλάδα), τις Βρυξέλλες (Βέλγιο), την Αττάλεια (Τουρκία), τις Συρακούσες (Ιταλία), το Βέντσπιλς (Λετονία) και τη Σόφια (Βουλγαρία).  

Έχουν προγραμματιστεί συνολικά οκτώ εργαστήρια (workshopς) που θα διαρκέσουν 40 ημέρες με στόχο να γεφυρωθούν οι αποστάσεις και να μπει τέλος στην κοινωνική και εργασιακή διάκριση με βάση την αναπηρία. 


Στα εργαστήρια συμμετέχουν 112 άτομα από επτά χώρες και οκτώ πόλεις στην Ευρώπη. Η Θεσσαλονίκη διοργανώνει το δεύτερο κατά σειρά θεατρικό workshop (C2), μετά το Ζάγκρεπ (C1).

“Faces on stage faces on camera”
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17.1.2016

Θέατρο Άρατος 
(Μοσκώφ 12, Τ. 2315 312 487)


φωτογραφία: Παναγιώτης Λεύκας

Ηθοποιοί, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, άτομα με αναπηρία, θεραπευτές έστειλαν  το δικό τους μήνυμα σε μια διαφορετική παράσταση, στο θέατρο Άρατος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου